tisdag 22 april 2008

Snygg-Meredith joggar igång


Tisdag #3

De har lyckats igen: Scandinaviums ishallsidentitet är helt utsuddad. Svettlukten  drunknar i nyss ankommen tulpandoft från Holland. (Okej, jag vet inte om det brukar lukta svett i Scandinavium. Jag tänker alltså på hockeyspelarna. Faktum är att jag aldrig sett Scandinavium i någon annan skrud än denna: hästfeststassen). Hur som helst så står där mängder med färgglada blommor bland betongen, glada holländska blomsterarbetare vårdar dem ömt och skapar det ena arrangemanget vackrare än det andra i stora krukor som sedan står på rad och väntar på att få övertrumfa varandra i takt med att tävlingarna fortskrider, för att sedan explodera som allra mest kraftfullt på söndag. 
Arenan är full av sand. Längs väggarna smyger gubbar som drar sladdar hit och dit, resultattavlan uppe under taket blinkar i rött när elektroniken testas. Nymålade bommar ligger beredda i hinderförrådet intill banan.
På tisdagseftermiddagen hålls vet.check på banan. Vita dressyrhinder ramar in en lång springsträcka där ryttarna lubbar fram bredvid sina ystra springare, under veterinärernas vakande ögon. Hästpassen kontrolleras. Man måste veta att det är rätt häst som är på plats, och att de är friska.
Många ryttare visar själva sina hästar, ibland är det skötarna som gör det.
Meredith Michaels sprang spänstigt och lyckades givetvis, som alltid,  att samtidigt se fräsch och o-andfådd ut, i polotröja och ridbyxor. Royne Zetterman fick hålla hårt i Isaac som tyckte det var läge att skutta runt lite och testa bakbenen.
Helena Lundbäcks Madick spanade uppåt läktarna och verkade undra var publiken höll hus (bilden).
Vid utgången stod norske Tony André Hansen och kollade läget, tillsammans med flickvännen och tillika tävlingskonferencieren Jessica Almenäs som satt uppspetad på sargen tätt intill.

Teknik-gubbarna fortsatte under tiden oberört med sina sladd-sysslor. Emellanåt skojade de med varandra på ett kärvänligt sätt, som såhär:
- Jag måste få den här att stå nu.
- Det blir nog inte lätt, vid din ålder.

Höhöhö.

In English: How does Meredith Michaels manage to always look so clean and polished? She works with HORSES, for crying out loud!?!

Inga kommentarer: