fredag 25 april 2008

Malin rider inte finalen

Butterfly Flip och Malin Baryard har skrittat ut från de stora mästerskapen för sista gången. Efter en rivning och sedan en vägran tyckte Malin att Flippan tillräckligt tydligt visat att den här andra finalbanan var för mycket, och valde att utgå.
Sittandes på en halmbal på framridningen berättar Malin att hon inte tänker starta i finalen på söndag, trots att hon får.
- Eftersom det blev som det blev idag. Och det blir inte lättare på söndag. Jag ligger inte så bra till att det är någon idé.
Flippans rivning i kombination med en avskräckande vattenmatta direkt efter, gjorde att hästen inte hade lust att vara med mer. Och då slipper hon. Flippan är 17 år och har gjort tillräckligt många fantastiska rundor i sitt liv - Malin avbryter hellre än tvingar hästen till något när det inte funkar.
Det var trist att se Flippan försvinna ut ur arenan så hastigt. Ett lite oavslutat avslut, liksom. Visst kan man få se dem tillsammans framöver också, på mindre tävlingar. Men i världscupen eller stora mästerskap - nej.
Det blir ingen "avtackning" av Flippan här i Scandinavium, i stil med den Markus Fuchs och Tinka´s Boy hade häromåret (då Markus sprang ut med sin häst iförd svarta solglasögon för att det inte skulle synas att han grät).
- Tanken är ju att hon ska fortsätta tävla. Den dagen hon slutar helt, då har vi en avtackning, säger Malin.

Inga kommentarer: